Solčanská fazuľová polievka a Solčanské slíže - Tajomstvo mojej kuchyne

Solčanská fazuľová polievka a Solčanské slíže

Maspoma

Postup na fazuľovú polievku:  Fazuľu umyjeme a dáme variť do hrnca spolu s korením. Ak je fazuľa staršia, je dobré ju namočiť  pár hodín dopredu do studenej vody. Pridáme očistenú mrkvu  a petržlen. Keď je už fazuľa skoro uvarená, pridáme očistené, nakrájané zemiaky a cesnak. Posolíme a varíme domäkka. Na záver si pripravíme zásmažku – speníme nakrájanú cibuľku na masti, pridáme hladkú múku a mletú červenú papriku. Zásmažku vlejeme do polievky a premiešame. Na záver fazuľovú polievku ešte dochutíme Dobrotou a majoránkou.

 

Postup na Solčanské slíže:  Múku, vodu a soľ zmiešame na cesto. Cesto rozvaľkáme, narežeme na pásy , ktoré ukladáme na seba a krájame na slíže. Do hrnca dáme variť vodu a do nej vložíme slíže. Uvarené slíže posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom.

Maspoma

Šéfkuchár: Natália Božíková | Recept z epizódy: 16. 10. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu