Polievka z medvedieho cesnaku s vyprážanou špargľou a pošírovaným vajíčkom - Tajomstvo mojej kuchyne

Polievka z medvedieho cesnaku s vyprážanou špargľou a pošírovaným vajíčkom

Maspoma

Špargľu prerežeme na polovice, vložíme do osolenej vriacej vody a chvíľku povaríme.  Schladíme

v ľadovej vode, vyberieme, osušíme, obalíme v trojobale a vypražíme na oleji. Šalotku nakrájame na kolieska a opečieme na masle. Pridáme sardelovú pastu, maslo, posypeme múkou, zalejeme vývarom, premiešame a necháme zovrieť. Zmes nalejeme do mixéra, pridáme nakrájaný medvedí cesnak, rozmixujeme a môžeme aj prepasírovať. Na záver dochutíme muškátovým orieškom,  čiernym korením, maslom a citrónovou šťavou.

Do vriacej vody pridáme ocot a soľ. Vlejeme vajcia a pár minút pošírujeme.

Vajcia, špargľu vložíme do polievky, dochutíme troškou korenia troch farieb a bazalkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 01. 05. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu