Zapekaná špargľa - Tajomstvo mojej kuchyne

Zapekaná špargľa

Maspoma

Umyté neošúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky, osolíme, podlejeme slnečnicovým olejom a vodou a dáme piecť. Špargľu očistíme a vo vriacej vode varíme 5 minút. Paradajky vydlabeme, dužinu dáme do mixéra a spolu s cesnakom, bazalkou, olivovým olejom a soľou rozmixujeme na pesto. Vydlabané paradajky naplníme slaninkou, posypeme parmezánom a dáme piecť k zemiakom. Uvarenú špargľu obalíme v slaninke a prošute a dáme na plech. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút. Pred dopečením zjemníme maslom, posypeme nastrúhaným parmezánom a pečieme ešte asi 5 minút. Nakrájané bagety krátko nasucho popečieme v rúre, potom ich potrieme pestom a dopečieme. Zapekanú špargľu podávame so zemiakmi posypanými pažítkou, plnenými paradajkami a bagetami s pestom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 04. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu