Mujadara - Tajomstvo mojej kuchyne

Mujadara

Maspoma

Ryžu zalejeme vodou, osolíme a varíme asi 10-12 minút. Podobne uvaríme šošovicu. Na panvici rozpustíme maslo,  pridáme nasekanú cibuľu, cesnak, zázvor, troška olivového oleja, čilli a zľahka popražíme. Ďalej pridáme asi 8-10 poriadne plných lyžíc uvarenej ryže  a asi 5-7 lyžíc uvarenej šošovice . Osolíme, dochutíme sójovou omáčkou, limetkovou šťavou, rímskou rascou, čiernym korením a premiešame. Odstavíme, pridáme na rezančeky nakrájaný pakchoi a nastrúhané mandle. Na záver ešte dochutíme čili,   nasekanými čerstvými bylinkami a ostatnými koreninami. V prípade potreby môžeme pridať troška vývaru.

Na prípravu hummusu nakrájame papriku nadrobno a opražíme na panvici na masle. Pridáme cícer, tahini pastu a limetkovú šťavu. Na záver dochutíme čili , soľou  a rozmixujeme. Hustotu hummusu regulujeme pridaním zeleninového vývaru.

Hotovú Mujadaru servírujeme spolu s hummusom.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 27. 04. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu