Ingrediencie
- 1 hrnček jasmínovej ryže SOS
- 1 hrnček šošovice Beluga
- 2-3 PL masla
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- kúsok zázvoru
- 3 PL nastrúhaných mandlí
- ½ pakchoi
- 1 limetka
- 2 ČL sójovej omáčky
- rímska rasca Mäspoma
- čili
- čierne korenie a soľ
- bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, tymian, mäta)
- 1 PL olivového oleja
- zeleninový vývar
- na hummus:
- 1-2 PL masla
- 1 červená paprika
- 1 konzerva cíceru
- 2 PL tahini pasty
- 1 limetka
- zeleninový vývar
- čili
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mujadara
Ryžu zalejeme vodou, osolíme a varíme asi 10-12 minút. Podobne uvaríme šošovicu. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak, zázvor, troška olivového oleja, čilli a zľahka popražíme. Ďalej pridáme asi 8-10 poriadne plných lyžíc uvarenej ryže a asi 5-7 lyžíc uvarenej šošovice . Osolíme, dochutíme sójovou omáčkou, limetkovou šťavou, rímskou rascou, čiernym korením a premiešame. Odstavíme, pridáme na rezančeky nakrájaný pakchoi a nastrúhané mandle. Na záver ešte dochutíme čili, nasekanými čerstvými bylinkami a ostatnými koreninami. V prípade potreby môžeme pridať troška vývaru.
Na prípravu hummusu nakrájame papriku nadrobno a opražíme na panvici na masle. Pridáme cícer, tahini pastu a limetkovú šťavu. Na záver dochutíme čili , soľou a rozmixujeme. Hustotu hummusu regulujeme pridaním zeleninového vývaru.
Hotovú Mujadaru servírujeme spolu s hummusom.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 27. 04. 2021
Ingrediencie
- 1 hrnček jasmínovej ryže SOS
- 1 hrnček šošovice Beluga
- 2-3 PL masla
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- kúsok zázvoru
- 3 PL nastrúhaných mandlí
- ½ pakchoi
- 1 limetka
- 2 ČL sójovej omáčky
- rímska rasca Mäspoma
- čili
- čierne korenie a soľ
- bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, tymian, mäta)
- 1 PL olivového oleja
- zeleninový vývar
- na hummus:
- 1-2 PL masla
- 1 červená paprika
- 1 konzerva cíceru
- 2 PL tahini pasty
- 1 limetka
- zeleninový vývar
- čili
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame