Ingrediencie
- 300 g jahôd
- 2 ks kardamonu
- 1 celá škorica
- Džemko 2:1 od Mäspomy
- 100 g hnedého cukru
- 40 ml ginu
- 1 pomaranč
- šalvia
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahodový džem so šalviou a kardamonom
Umyté jahody vložíme do hrnca, polejeme šťavou z pomaranča, pridáme cukor, kardamon, škoricu a všetko spolu varíme. Keď sú jahody rozvarené, pridáme Džemko (podľa návodu na obale), na dochutenie gin, pomarančovú kôru a šalviu. Varíme ešte asi 3-7 minút. Necháme troška vychladnúť , vyberieme škoricu, kardamon a šalviu. Na záver môžeme sterilizovať 15-20 minút.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 23. 05. 2021
Ingrediencie
- 300 g jahôd
- 2 ks kardamonu
- 1 celá škorica
- Džemko 2:1 od Mäspomy
- 100 g hnedého cukru
- 40 ml ginu
- 1 pomaranč
- šalvia
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame