Tikka massala - Tajomstvo mojej kuchyne

Tikka massala

Maspoma

Kuracie prsia nakrájame, každé na 6-8 častí. Posolíme, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhaný ďumbier, koriander, kurkumu, papriku a kayenské korenie. Primiešame polovicu veľkého bieleho jogurtu a necháme cez noc marinovať v chladničke.
Rozohrejeme maslo, marinované mäso na ňom krátko orestujeme, odložíme a pripravíme si omáčku. Na oleji speníme cibuľu a cesnak, pridáme kurkumu, kayenské korenie, kardamón, korenie massala a maslo na zjemnenie. Na záver pridáme paradajkový pretlak, zvyšok jogurtu, kokosové mlieko a krátko povaríme. Vložíme hotové mäso a ešte necháme prejsť varom. Podávame s ryžou.

Maspoma

Šéfkuchár: Ján Gordulič | Recept z epizódy: 06. 05. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu