Plnené morčacie stehno s koreňovou zeleninou - Tajomstvo mojej kuchyne

Plnené morčacie stehno s koreňovou zeleninou

Maspoma

Vykostené morčacie stehno umyjeme, usušíme, rozložíme a mierne nakoreníme. Uložíme naň špenát, sušené paradajky, hoblinky parmezánu a zvinieme. Kuchynskou niťou omotáme a stiahneme mäso tak, aby držalo tvar. Zvonka ešte okoreníme, osolíme a opečieme na oleji z každej strany. Hlávku cesnaku prekrojíme a pridáme do panvice spolu s čerstvými bylinkami. Takto pripravené podlejeme vodou a pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 150° C asi 3 hodiny, občas polejeme výpekom.

Všetku zeleninu na pyré ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do hrnca spolu s bobkovým listom a kúskom škorice. Keď voda začne vrieť, pridáme soľ. Uvaríme domäkka, vodu scedíme, pridáme maslo a rozmixujeme. Podľa potreby ešte dosolíme.

Zvyšnú zeleninu uvaríme s celým korením a bobkovým listom do polomäkka. Vodu opäť prisolíme, keď začne vrieť. Vývar zo zeleniny môžeme odložiť, máme skvelý základ  na polievku.  Zeleninu vysypeme na pekáč, trocha posolíme, polejeme olivovým olejom, pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme zapiecť do rúry asi na 15 minút.

Upečené mäso necháme asi 5 minút postáť, nakrájame na plátky a podávame s batátovým pyré a pečenou zeleninou.

Maspoma

Šéfkuchár: Ela Krídlová | Recept z epizódy: 03. 02. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu