Plnené kuracie košíčky s mrkvovo-zemiakovým pyré - Tajomstvo mojej kuchyne

Plnené kuracie košíčky s mrkvovo-zemiakovým pyré

Maspoma

Kuracie prsia nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Do misky  nadrobno nakrájame kapiu,  pridáme nastrúhané bielky z uvarených vajíčok (žĺtky po uvarení oddelíme) a rozdrvený balkánsky syr. Vypracujeme zmes, ktorou budeme plniť mäso. Do väčšej formy na mafiny (priemer 9 cm) vložíme mäso, vrstvu plnky, pridáme celý uvarený žĺtok a doplníme  plnkou. Okraje mäsa preložíme tak, aby bola plnka prikrytá. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190°C asi 30 minút. Približne 10 minút pred koncom  na vrch uložíme plátky šunky, ktorá dodá jedlu príjemnú chuť.

Ako prílohu pripravíme pyré: Mrkvu nakrájame na kolieska a pokvapkáme  olejom. Pečieme asi  15 minút v rúre vyhriatej na 180°C, aby sa vytiahla jej sladkosť. Zemiaky uvaríme, pridáme mrkvu, maslo, zalejeme vývarom a rozmixujeme.

Maspoma

Šéfkuchár: Monika Karasová | Recept z epizódy: 07. 10. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu