Kačacie prsia s karfiolovo-brokolicovým pyré - Tajomstvo mojej kuchyne

Kačacie prsia s karfiolovo-brokolicovým pyré

Maspoma

Postup: Na kačacích prsiach narežeme  kožu, potom ich osolíme, okoreníme a opečieme nasucho na panvici. Prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme. Kačacie prsia pustia tuk, ale v prípade potreby podlievame pivom. Z výpeku si môžeme pripraviť jednoduchú omáčku  pridaním hladkej múky, trochy piva a zredukovaním. Do vriacej vody vložíme karfiol a neskôr brokolicu. Po uvarení ich rozmixujeme spolu s maslom a dochutíme soľou, prípadne korením. Cuketu nakrájame na plátky, opečieme nasucho na panvici, hotovú posolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Podávame ako prílohu ku kačacím prsiam a pyré.

Maspoma

Šéfkuchár: Samuel Tomeček | Recept z epizódy: 21. 11. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.