Kačacia pečeň s vanilkou a slivkovým pyré - Tajomstvo mojej kuchyne

Kačacia pečeň s vanilkou a slivkovým pyré

Maspoma

Polovicu sliviek rozpolíme, ošúpeme vyberieme kôstku a nakrájame na tenké pásiky. Druhú polovicu sliviek neošúpanú nakrájame na štvrtiny.

Červené víno necháme redukovať, vložíme doň štvrtiny sliviek, trošku posolíme a dusíme. Hotové dochutíme medom a zmixujeme. Olivový olej dáme do misky, zmiešame s medom a malinovým octom. Pečienku očistíme, odstránime žilky a nakrájame na hrubšie cca 2 cm plátky. Vanilkové struky rozpolíme a vyberieme dužinu so semienkami. Plátky pečienky posolíme a posypeme vanilkovými semienkami. Na panvici rozohrejeme olej, opečieme pečienky z oboch strán a pridáme zvyšok vanilky. Hotovú pečienku položíme na obrúsok, aby sa zbavila tuku a servírujeme spolu so slivkovým pyré, malinovým dressingom, slivkami nakrájanými na pásiky a šalátom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 14. 10. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu