Ingrediencie
- 4 celé kuracie stehná
- olivový olej
- 1-2 mrkvy
- 1/2 zeleru
- 1 cibuľa (alebo 4 šalotky)
- 2 strúčiky cesnaku
- 20 g čerstvých húb
- 500 ml vývaru
- čerstvý ligurček
- bobkový list
- badián
- celé nové korenie
- 20 g krúp
- 2 jarné cibuľky
- zeler sedano
- 4 kelové listy
- bylinky (napr. tymian…)
- čili
- soľ
- mleté čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Jesenný kurací hrniec

Kuracie stehná rozdelíme na dve časti, očistíme a ak chceme, môžeme zbaviť kože. Vo väčšom hrnci stehná opečieme na oleji a na chvíľu vyberieme na tanier. Vo výpeku opečieme nakrájanú mrkvu, zeler, cibuľu, cesnak, huby a zalejeme vývarom. Vrátime do hrnca opečené kuracie stehná, dochutíme ligurčekom, bobkovým listom, badiánom, celým novým korením a dusíme do zmäknutia. Ďalej pridáme krúpy a trocha neskôr aj nakrájanú jarnú cibuľku a sedano zeler. Na záver pridáme nakrájané kelové listy, osolíme a okoreníme. Servírujeme vo veľkej mise, dochutené pár kvapkami olivového oleja, bylinkami a čili.

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 23. 10. 2022
Ingrediencie
- 4 celé kuracie stehná
- olivový olej
- 1-2 mrkvy
- 1/2 zeleru
- 1 cibuľa (alebo 4 šalotky)
- 2 strúčiky cesnaku
- 20 g čerstvých húb
- 500 ml vývaru
- čerstvý ligurček
- bobkový list
- badián
- celé nové korenie
- 20 g krúp
- 2 jarné cibuľky
- zeler sedano
- 4 kelové listy
- bylinky (napr. tymian…)
- čili
- soľ
- mleté čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame