Jesenný kurací hrniec - Tajomstvo mojej kuchyne

Jesenný kurací hrniec

Maspoma

Kuracie stehná rozdelíme na dve časti, očistíme a ak chceme, môžeme zbaviť kože. Vo väčšom hrnci  stehná opečieme na oleji a na chvíľu vyberieme na tanier. Vo výpeku opečieme  nakrájanú mrkvu, zeler, cibuľu, cesnak, huby a zalejeme vývarom. Vrátime do hrnca opečené kuracie stehná, dochutíme ligurčekom, bobkovým listom, badiánom, celým novým korením a dusíme do zmäknutia. Ďalej pridáme krúpy a trocha neskôr aj nakrájanú jarnú cibuľku a sedano zeler. Na záver  pridáme nakrájané kelové listy, osolíme a okoreníme. Servírujeme vo veľkej mise, dochutené pár kvapkami olivového oleja, bylinkami a čili.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 23. 10. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu