Grilované kurča s estragónom a špargľou - Tajomstvo mojej kuchyne

Grilované kurča s estragónom a špargľou

Maspoma

Kurča aj stehná osolíme, ochutíme čiernym korením a korením na hydinu. Vložíme doň estragón, potrieme octom, olejom a maslo spolu s estragónom ešte vložíme pod kožu kurčaťa. Sprudka opečieme. Takto pripravené kurča pečieme na grile alebo v rúre asi 1 hodinu.

Cibuľu opražíme na masti, pridáme uverené zemiaky, kyslú smotanu, 2 PL olivového oleja, dochutíme soľou , čiernym korením a popučíme.

Na prípravu ragú opražíme na masti šalotku a cesnak. Pridáme výpek z kurčaťa, nakrájanú špargľu, mangold, trochu masla,  podlejeme vínom a podusíme.  Ochutíme soľou, čiernym korením, trochou citrónovej šťavy a na záver prilejeme sladkú smotanu a uvarený cícer.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 27. 06. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.