Ingrediencie
- 1 celé kurča + 2 kuracie stehná
- 150 g masla
- 50 g estragónu
- 150 ml olivového oleja
- 100 ml bieleho octu Balsamico
- 500 g uvarených zemiakov
- 1 menšia cibuľa
- 2-3 PL masti
- 2 PL kyslej smotany
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 3 šalotky
- 100 g čerstvého mangoldu
- 100 g zelenej špargle
- 100 g bielej špargle
- 100 ml bieleho vína
- 300 ml sladkej smotany (33%)
- 1 konzerva sterilizovaného cícera
- 1 citrón
- korenie na hydinu Mäspoma
- soľ a čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Grilované kurča s estragónom a špargľou
Kurča aj stehná osolíme, ochutíme čiernym korením a korením na hydinu. Vložíme doň estragón, potrieme octom, olejom a maslo spolu s estragónom ešte vložíme pod kožu kurčaťa. Sprudka opečieme. Takto pripravené kurča pečieme na grile alebo v rúre asi 1 hodinu.
Cibuľu opražíme na masti, pridáme uverené zemiaky, kyslú smotanu, 2 PL olivového oleja, dochutíme soľou , čiernym korením a popučíme.
Na prípravu ragú opražíme na masti šalotku a cesnak. Pridáme výpek z kurčaťa, nakrájanú špargľu, mangold, trochu masla, podlejeme vínom a podusíme. Ochutíme soľou, čiernym korením, trochou citrónovej šťavy a na záver prilejeme sladkú smotanu a uvarený cícer.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 27. 06. 2021
Ingrediencie
- 1 celé kurča + 2 kuracie stehná
- 150 g masla
- 50 g estragónu
- 150 ml olivového oleja
- 100 ml bieleho octu Balsamico
- 500 g uvarených zemiakov
- 1 menšia cibuľa
- 2-3 PL masti
- 2 PL kyslej smotany
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 3 šalotky
- 100 g čerstvého mangoldu
- 100 g zelenej špargle
- 100 g bielej špargle
- 100 ml bieleho vína
- 300 ml sladkej smotany (33%)
- 1 konzerva sterilizovaného cícera
- 1 citrón
- korenie na hydinu Mäspoma
- soľ a čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame