Grilované kačacie prsia podávané na koláčiku z polenty, tekvicovom pyré a kelových listoch s cesnakom - Tajomstvo mojej kuchyne

Grilované kačacie prsia podávané na koláčiku z polenty, tekvicovom pyré a kelových listoch s cesnakom

Maspoma

Kačacie prsia opečieme na troške rozpáleného olivového oleja z oboch strán. Následne ich na 5 minút vložíme do rúry predhriatej na 180°C. Pred podávaním ich potrieme medom.

Tekvicu nakrájame, zabalíme ju do alobalu spolu so strúčikom cesnaku a vetvičkou rozmarínu. Osolíme, okoreníme, nastrúhame trošku muškátového orieška a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme pri 180°C-190°C asi 30 minút, kým tekvica nezmäkne.

Polentu uvaríme v osolenej vode, okoreníme a vylejeme do pripravenej vymastenej nádoby. Necháme ju vychladnúť a stuhnúť. Následne z nej vykrajujeme disky, ktoré potom opečieme na troške masla.

Z kelových listov vyrežeme strednú časť a oblanžírujeme ich v osolenej vode. Následne ich potrieme cesnakovým olejom, zrolujeme a odkrojíme okraje. Upečené strúčiky cesnaku, ktoré sme pridali k tekvici, rozmixujeme, pridáme olej, osolíme a okoreníme. Týmto olejom potom potrieme listy.

Maspoma

Šéfkuchár: Ladislav Floreán | Recept z epizódy: 30. 11. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu