Ingrediencie
- kačacie prsia,
- tekvica,
- cesnak,
- rozmarín,
- polenta,
- voda,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- kel,
- olivový olej,
- maslo,
- med,
- gaštany
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Grilované kačacie prsia podávané na koláčiku z polenty, tekvicovom pyré a kelových listoch s cesnakom
Kačacie prsia opečieme na troške rozpáleného olivového oleja z oboch strán. Následne ich na 5 minút vložíme do rúry predhriatej na 180°C. Pred podávaním ich potrieme medom.
Tekvicu nakrájame, zabalíme ju do alobalu spolu so strúčikom cesnaku a vetvičkou rozmarínu. Osolíme, okoreníme, nastrúhame trošku muškátového orieška a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme pri 180°C-190°C asi 30 minút, kým tekvica nezmäkne.
Polentu uvaríme v osolenej vode, okoreníme a vylejeme do pripravenej vymastenej nádoby. Necháme ju vychladnúť a stuhnúť. Následne z nej vykrajujeme disky, ktoré potom opečieme na troške masla.
Z kelových listov vyrežeme strednú časť a oblanžírujeme ich v osolenej vode. Následne ich potrieme cesnakovým olejom, zrolujeme a odkrojíme okraje. Upečené strúčiky cesnaku, ktoré sme pridali k tekvici, rozmixujeme, pridáme olej, osolíme a okoreníme. Týmto olejom potom potrieme listy.
Šéfkuchár: Ladislav Floreán | Recept z epizódy: 30. 11. 2014
Ingrediencie
- kačacie prsia,
- tekvica,
- cesnak,
- rozmarín,
- polenta,
- voda,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- kel,
- olivový olej,
- maslo,
- med,
- gaštany
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame