Glazované kuracie stehná s kokosovým mliekom a jazmínovou ryžou - Tajomstvo mojej kuchyne

Glazované kuracie stehná s kokosovým mliekom a jazmínovou ryžou

Maspoma

Ryžu opečieme na  oleji, pridáme trochu masla, zalejeme vodou a vývarom,  prikryjeme a  varíme pri vysokej teplote 5 minút, potom teplotu znížime a varíme ešte 5-7 minút. Na záver ryžu odložíme zo sporáka a necháme prikrytú dorobiť.

Stehná naporcujeme a na masle opečieme  zo všetkých strán. Cibuľu a cesnak nakrájame na plátky, neošúpaný zázvor nadrobno, z pomarančov vytlačíme šťavu a vyberieme dužinu. Pridáme k mäsu, premiešame, prikryjeme a podusíme.  O chvíľku neskôr prilejeme kokosové mlieko, sójovú omáčku a zredukujeme. Na záver ešte pridáme sezamový olej,  nakrájanú mladú cibuľku a nasekaný koriander.

Servírujeme spolu s ryžou, preliate omáčkou a posypané s čili, nasekanými arašidmi, čerstvou mladou cibuľkou a koriandrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 06. 03. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu