Ingrediencie
- kuracie stehná
- maslo
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 40 g zázvoru
- 2 pomaranče
- 100 ml kokosového mlieka ShanShi
- 1 PL sójovej omáčky ShanShi
- 10 ml sezamového oleja
- 1-2 mladé cibuľky
- čerstvý koriander
- 40 g arašidov
- čili
- na ryžu:
- 1 hrnček jazmínovej ryže
- olej
- trocha masla
- 1 hrnček vývaru
- 1 hrnček vody
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Glazované kuracie stehná s kokosovým mliekom a jazmínovou ryžou
Ryžu opečieme na oleji, pridáme trochu masla, zalejeme vodou a vývarom, prikryjeme a varíme pri vysokej teplote 5 minút, potom teplotu znížime a varíme ešte 5-7 minút. Na záver ryžu odložíme zo sporáka a necháme prikrytú dorobiť.
Stehná naporcujeme a na masle opečieme zo všetkých strán. Cibuľu a cesnak nakrájame na plátky, neošúpaný zázvor nadrobno, z pomarančov vytlačíme šťavu a vyberieme dužinu. Pridáme k mäsu, premiešame, prikryjeme a podusíme. O chvíľku neskôr prilejeme kokosové mlieko, sójovú omáčku a zredukujeme. Na záver ešte pridáme sezamový olej, nakrájanú mladú cibuľku a nasekaný koriander.
Servírujeme spolu s ryžou, preliate omáčkou a posypané s čili, nasekanými arašidmi, čerstvou mladou cibuľkou a koriandrom.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 06. 03. 2022
Ingrediencie
- kuracie stehná
- maslo
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 40 g zázvoru
- 2 pomaranče
- 100 ml kokosového mlieka ShanShi
- 1 PL sójovej omáčky ShanShi
- 10 ml sezamového oleja
- 1-2 mladé cibuľky
- čerstvý koriander
- 40 g arašidov
- čili
- na ryžu:
- 1 hrnček jazmínovej ryže
- olej
- trocha masla
- 1 hrnček vývaru
- 1 hrnček vody
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame