Oravská katolícka kapustnica - Tajomstvo mojej kuchyne

Oravská katolícka kapustnica

Maspoma

Do šťavy z kapusty dáme variť rybu, predvarenú cviklu nakrájanú na kolieska, strúčiky cesnaku, cibuľu nakrájanú na veľké kusy, sušené slivky a vopred namočené huby. Očistené zemiaky varíme zvlášť v slanej vode. Ak je kapustová šťava príliš kyslá, môžeme ju zriediť vodou zo zemiakov, prípadne podľa chuti pridať trochu cukru. Keď kapustnica poriadne prevrie, vmiešame do nej jemnú zápražku z masla, oleja a hladkej múky, necháme ešte raz prevrieť, odstavíme a scedíme obsah. Uvarené zemiaky popučíme, pridáme maslo a bryndzu. Premiešame. Podávame scedenú kapustnicu s bryndzovými zemiakmi.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 12. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu