Kuracia pečienka s topinkou a hruškou - Tajomstvo mojej kuchyne

Kuracia pečienka s topinkou a hruškou

Maspoma

Do vriacej vody dáme lyžicu cukru a troška citrónovej šťavy. Hrušky olúpeme, prepolíme, odstránime jadrá, vložíme do vody a necháme uvariť.

Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v múke a opražíme na oleji do zlatista.

Pečienky umyjeme, očistíme a naporcujeme. Druhú cibuľu spolu s cesnakom nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme pečienky, dochutíme soľou, korením, koreniacou pikantnou zmesou a oreganom. Na záver ešte pridáme med.

Na panvicu nalejeme troška šťavy z hruškového vývaru, pridáme Portské víno a zredukujeme.

Pečienky servírujeme na poloviciach hrušiek, posypané praženou cibuľou spolu s topinkou potretou cesnakom a preliate redukciou z Porstkého vína.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 17. 02. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu