Frankfurtské hovädzie mäso na pive so zapečenou polentou - Tajomstvo mojej kuchyne

Frankfurtské hovädzie mäso na pive so zapečenou polentou

Maspoma

Umyté mäso prešpikujeme celými párkami a na pásiky nakrájanou slaninkou. Obalíme v múke a opečieme na oleji.  V tlakovom hrnci si na oleji speníme cibuľku, pridáme polovice paprík, pokrájané  paradajky,  posypeme rascou a červenou paprikou. Ďalej pridáme mäso a zalejeme pivom. Prikryjeme a necháme dusiť asi 50-60 minút (záleží od veľkosti a kvality mäsa).

V osolenej vode krátko povaríme zelené fazuľky a ružičkový kel, schladíme ich v ľadovej vode. Na panvicu si dáme rozohriať maslo, na ktorom potom zohrejeme prekrojený ružičkový kel a zelené fazuľky, pridáme nadrobno nakrájané a ošúpané druhé polovičky paprík, na kolieska nakrájané párky a ľahko  osmažíme.

Do  mlieka pridáme polentu, maslo a necháme niekoľko minút povariť, pokiaľ nám nezhustne. Počas varenia je potrebné polentu miešať. Polentu necháme vychladnúť, potom do nej pridáme žĺtky, bielky, muškátový orech a následne premiešame. Polentu plníme do potravinovou fóliou vyložených formičiek, zabalíme, vložíme do pekáča s vodou a 20 minút prikryté varíme. Potom ju vyklopíme, poukladáme na pekáč, posypeme parmezánom a dáme zapiecť do rúry.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 03. 04. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu