Wellington z jeleňa, chrbát z daniela a gaštanové pyré s mangoldom a paštrnákom - Tajomstvo mojej kuchyne

Wellington z jeleňa, chrbát z daniela a gaštanové pyré s mangoldom a paštrnákom

Decodom

Postup: Gaštany nakrojíme, povaríme krátko v osolenej vode a dáme piecť do rúry na 180 stupňov Celzia spolu s paštrnákom, pečieme približne 45 minút. Potom gaštany ošúpeme, ešte podusíme vo vývare, prilejeme k nim smotanu, pridáme trošku masla, celú zmes rozmixujeme na hladké pyré a dochutíme olejom z hľuzovky, troškou soli a korenia.
Jelení chrbát orestujeme na panvici s olejom, dochutíme a necháme odpočívať.
Šampiňóny rozmixujeme a restujeme na suchej panvici, aby sme odstránili vodu, ktorú obsahujú . Jemne ich osolíme.
Rozložíme si fóliu, na ňu uložíme vedľa seba plátky parmskej šunky, na šunku natrieme zmes šampiňónov a položíme mäso potreté dijonskou horčicou. Celé stočíme do rolky, zabalíme do fólie a necháme cca 20 minút tuhnúť v chlade. Potom zabalíme do rozvaľkaného lístkového cesta, vrch potrieme žĺtkom, môžeme posoliť a pečieme na papieri pri 180 stupňoch asi 12 minút.
Chrbát z daniela len orestujeme na panvici do požadovaného prepečenia z oboch strán s vetvičkou rozmarínu a tymianu, dochutíme soľou a korením. Môžeme do panvice pridať aj paštrnák a upiecť spolu s danielom. V druhej panvici zredukujeme portské víno, dochutíme troškou cukru, vetvičkou tymianu a necháme zredukovať, môžeme pridať aj trošku vývaru, pred koncom zjemníme troškou masla.
Mangold a paštrnák zľahka orestujeme na masle, dochutíme soľou a korením.
Podávame gaštanové pyré ozdobené duseným mangoldom a paštrnákom, k nemu kúsok chrbta z daniela, na ktorý sme nastrúhali hľuzovku a preliali omáčkou z portského vína a kúsok upečeného wellingtona z jeleňa.

Decodom

Šéfkuchár: Jozef Riska | Recept z epizódy: 19. 02. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu