Pečený daniel so slivkovou a hríbovou omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Pečený daniel so slivkovou a hríbovou omáčkou

Maspoma

Cibuľu a  koreňovú zeleninu nakrájame, zalejeme vodou, dochutíme borievkami, bobkovým listom, soľou, celým novým a čiernym korením. Necháme prevrieť, pridáme ocot, tymian a rozmarín. Mäso očistíme,  vložíme do nádoby spolu s  nakrájanou cibuľou, zalejeme marinádou a necháme v chlade odležať cez noc, prípadne aj dva dni. Na dno pekáča poukladáme kolieska cibule, polejeme olivovým olejom, uložíme odstáte mäso, osolíme, okoreníme , potrieme popučeným cesnakom a na vrch poukladáme plátky slaninky.Všetko dochutíme tymianom, rozmarínom , rozdrvenými borievkami,  podlejeme vínom, vývarom a pečieme v rúre vyhriatej na 140°C asi tri hodiny.

Slivková omáčka: sušené slivky zalejeme červeným vínom, pridáme slivkový lekvár,  celú škoricu, klinčeky, soľ, čierne korenie, čili, kôru z citróna,  brandy a cukor.  Všetko rozvaríme a necháme zredukovať.

Hríbová omáčka: jarnú cibuľku nakrájame nadrobno a opečieme na masle, pridáme nakrájané hríby, vývar,  soľ , korenie, pretlačený cesnak a podusíme . Na záver zahustíme šľahačkovou smotanou a dozdobíme petržlenovou vňatkou a pažítkou.

Na plech s papierom na pečenie uložíme zemiaky uvarené v šupke, popučíme a polejeme olivovým olejom. Dochutíme soľou, tymianom a dáme zapiecť do rúry na 200 °C.

Maspoma

Šéfkuchár: Henrieta Mičkovicová | Recept z epizódy: 16. 10. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu