Ingrediencie
- 300 g špaldových cestovín,
- 3- 5 paradajok,
- mladá cibuľka,
- olivový olej,
- cesnak,
- bazalka,
- 250 g balkánskeho ovčieho syru,
- Na šalát:
- ľadový šalát,
- cherry paradajky,
- uhorka,
- reďkovka,
- paprika
- olivový olej,
- soľ,
- citrón,
- cesnak,
- hnedý cukor
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cestoviny á la Sajfa
Špaldové cestoviny uvaríme v jemne osolenej vode. Paradajky oblanšírujeme v horúcej vode, ošúpeme ich a nakrájame. Na olivovom oleji na panvici opečieme nakrájanú cibuľku, pridáme paradajky, soľ a zľahka premiešame. Formu na zapekanie vymastíme maslom, vysypeme uvarené cestoviny, polejeme pripravenou salsou, na vrch poukladáme balkánsky ovčí syr pokrájaný na kocky a zapečieme.
Zeleninu na šalát umyjeme, nakrájame a prelejeme zálievkou z olivového oleja, hnedého cukru, soli, pretlačeného cesnaku a šťavy z polovice citróna.
Šéfkuchár: Martin Sajfa | Recept z epizódy: 10. 03. 2013
Ingrediencie
- 300 g špaldových cestovín,
- 3- 5 paradajok,
- mladá cibuľka,
- olivový olej,
- cesnak,
- bazalka,
- 250 g balkánskeho ovčieho syru,
- Na šalát:
- ľadový šalát,
- cherry paradajky,
- uhorka,
- reďkovka,
- paprika
- olivový olej,
- soľ,
- citrón,
- cesnak,
- hnedý cukor
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame