Zemiakové guľky s trhaným bôčikom a sladkokyslými jablkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Zemiakové guľky s trhaným bôčikom a sladkokyslými jablkami

Maspoma

Bôčik vcelku vložíme do pekáča, polejeme kolou, vodou a sójovou omáčkou. Pridáme na  štvrtiny nakrájanú cibuľu, zázvor, bobkový list, celé nové a čierne korenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 – 200 stupňov a pečieme 2-3 hodiny. Mäso musí byť prepečené tak, aby sa dalo trhať. Po dopečení výpek scedíme, zalejeme ním natrhaný bôčik a dochutíme čiernym mletým korením.

Uvarené, vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, žĺtok, nastrúhaný

syr, roztopené maslo a soľ. Vymiesime cesto, z ktorého tvarujeme guľky. Guľky vhodíme

do osolenej vriacej vody a varíme (po vyplávaní na povrch ešte asi 2 minúty). Hotové

vložíme do rozpusteného masla s nasekanou petržlenovou vňaťou a zľahka premiešame.

Z vody, octu, cukru a kardamómu pripravíme nálev, ktorý necháme jedenkrát zovrieť.

Vložíme na mesiačiky nakrájané jabĺčko a ešte raz necháme prevrieť.

Píniové oriešky opečieme nasucho na panvici.

Mäso servíruje so zemiakovými guľkami, sladkokyslými jabĺčkami, posypané píniovými

orieškami.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 05. 09. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu