Ingrediencie
- 300 g širokých rezancov,
- 200 g strúhanky,
- 100 g hladkej múky,
- 1 vajce,
- 200 ml oleja,
- soľ,
- korenie,
- na majonézu:
- 2 vajcia,
- 200 ml oleja,
- 1 citrón,
- 1 PL octu,
- bylinky podľa chuti a sezóny,
- korenie,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
![Partner relácie](https://www.tajomstvomojejkuchyne.sk/wp-content/themes/tmk/assets/dist/images/TMK_uni_banner.gif)
Rezancový rezeň
![Maspoma](https://www.tajomstvomojejkuchyne.sk/wp-content/uploads/2022/09/Obalovacie-zmesi_vizual_1920x1080px_220222_small2-e1664094844984.png)
Široké rezance uvaríme do mäkka, scedíme, ale neoplachujeme. Formu vyložíme potravinárskou fóliou, uložíme na ňu uvarené rezance, zavrieme, zaťažíme, necháme postáť aj 24 hodín. Hotovú tehličku z rezancov nakrájame, obalíme v trojobale a vyprážame v horúcom oleji.
Ručným mixérom vyšľaháme celé vajcia so štipkou soli a s octom, postupne vmiešavame olej, kým nevznikne hustá majonéza. Do nej zašľaháme sezónne bylinky, osolíme, okoreníme a dochutíme šťavou z citróna.
![Maspoma](https://www.tajomstvomojejkuchyne.sk/wp-content/uploads/2022/09/Obalovacie-zmesi_vizual_1920x1080px_220222_small2-e1664094844984.png)
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 11. 03. 2012
Ingrediencie
- 300 g širokých rezancov,
- 200 g strúhanky,
- 100 g hladkej múky,
- 1 vajce,
- 200 ml oleja,
- soľ,
- korenie,
- na majonézu:
- 2 vajcia,
- 200 ml oleja,
- 1 citrón,
- 1 PL octu,
- bylinky podľa chuti a sezóny,
- korenie,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame