Veľkonočný zajac v torte - Tajomstvo mojej kuchyne

Veľkonočný zajac v torte

Maspoma

Postup – opakujeme dvakrát: Oddelíme žĺtky od bielkov, vyšľaháme z bielkov penu, žĺtky a cukor vyšľaháme, pridáme múku, prášok  do pečiva + orechy do prvého korpusu a kakao do druhého

korpusu.  Všetko spolu vyšľaháme mixérom, potom pridáme penu z bielkov a jemnučko

zapracujeme. Tortovú formu vymastíme, na spodok dáme papier na pečenie, hotovú hmotu vylejeme do vymastenej formy a pečieme asi 45 minút pri teplote 190 stupňov.

Krém:  Mlieko, Zlatý klas, kakao a vanilkový cukor si uvaríme na tuhý puding a necháme vyhladnúť,

zatiaľ si pripravíme maslo s práškovým cukrom, ktoré vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutý puding a opäť vyšľaháme, necháme trošku odpočinúť v chlade.  Korpusy rozkrojíme a plníme: spodný kakaový polievame pripravenou cukrovo-kakaovou vodou ( kakao z cukrom si zalejeme vriacou vodou, necháme vychladnúť), potrieme džemom, čokoládovou plnkou a dáme ďalší korpus – tentokrát orechový, takto striedame až do konca – podľa toho koľko vrstiev chceme mať…

Necháme vychladnúť asi 4 hodiny a začíname poťahovať SFX hmotou, ktorú si môžeme prifarbiť rôznymi potravinárskymi farbami.

Maspoma

Šéfkuchár: Martin Kajaba | Recept z epizódy: 20. 03. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu