Vanilková roláda s piškótami - Tajomstvo mojej kuchyne

Vanilková roláda s piškótami

Maspoma

Postup: Na prípravu cesta v mise zmiešame cukor s pudingom, pridáme rum s troškou rumovej esencie , maslo, kávu a cesto ručne vypracujeme do hladka. Hmotu prenesieme na potravinársku fóliu, posypeme práškovým cukrom a pomocou valčeka rozvaľkáme na plát 35 x 25 cm.
Na prípravu náplne uvaríme krém z mlieka, Zlatého klasu a vanilínového cukru podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Môžeme pridať a troška rumovej esencie.
Kávu pripravíme s vodou, primiešame 1 PL rumu a necháme mierne vychladnúť.
Maslo s cukrom vyšľaháme ručným šľahačom dohladka a postupne pridávame vychladnutý krém. Nakoniec pridáme 1 PL rumu a ešte asi jednu minútu šľaháme.
Plát potrieme krémom a poukladáme naň piškóty namočené v káve. Roládu pomocou potravinárske fólie opatrne zrolujeme, utiahneme do fólie a odložíme najlepšie do druhého dňa do chladničky.
Zatuhnutú roládu vybalíme z fólie a nakrájame na plátky.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 30. 04. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu