• _MKF5110s

Suroviny

5 bielych vajec
10 citrónov
250 g medu
200 ml domáceho destilátu

Partner relácie

Tinkin kĺbový elixír z celých vajec

Šéfkuchár: Tinka Karmažín

Postup: Do pohára vložíme celé, surové (najlepšie biele) vajcia a zalejeme ich precedenou citrónovou šťavou tak, aby boli celé ponorené. Pohár uzatvoríme a dáme do chladničky na 12-14 dní. Citrónová šťava bude z vajec uvoľňovať vápnik. Po 14 dňoch by sa mal z vajec vápnik celkom uvoľniť a vajcia by mali zostať obalené len v blane. Vajcia vyberieme, blanu odstránime a spolu s citrónovou šťavou a uvoľneným vápnikom rozmixujeme. Potom pridáme 250 g medu a 200 ml destilátu. Všetko ešte raz zmixujeme. Užívame 2-3 krát denne 20 ml.

Recept z epizódy: 20. 05. 2017

Odporučte recept Vašim priateľom



Email This Page


Pridajte komentár k receptu