• nove-rolada-siroka

Suroviny

na roládu:

1 kurča

3-4 vajcia

6 plátkov Francúzskej šunky

3-4 plátky Schwarzwaldskej slaninky

5-6 plátkov salámy

3-4 plátky eidamu

2 nakladané kapie

2-3 kyslé uhorky

soľ

korenie

maslo

na zemiaky:

1 kg zemiakov

2-3 šľahačkové smotany

maslo

2-3 vetvičky rozmarínu

soľ

korenie

červená cibuľa

parmezán

3-4 bobkové listy

muškátový orech

olivový olej

na šalát:

šalát mix alebo rukola

žĺtok

horčica

med

olivový olej

limetka

soľ

korenie

Partner relácie



Divákom odporúčame

Kuracia roláda s gratinovanými zemiakmi

Šéfkuchár: Ľubica Čekovská

Postup:   Kurča vykostíme, osolíme a okoreníme. Z vajec na masle urobíme praženicu, ktorou potrieme kurča. Ďalej vrstvíme plátky šunky, slaninky, syra a salámy. Na záver dáme kapiu a na polovice prekrojenú kyslú uhorku. Všetko zrolujeme, vložíme do zapekacej misy, potrieme vodou, na vrch položíme trochu masla a posolíme. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia približne 50-60 minút.

Zemiaky nastrúhame na tenké kolieska, osolíme a okoreníme. Cibuľu (nakrájanú tiež na kolieska) pridáme spolu s bobkovým listom k zemiakom, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Do pekáčika, ktorý sme si predtým vytreli maslom, vsypeme zemiaky, zalejeme ich smotanou, dochutíme muškátovým orechom a soľou. Na záver posypeme parmezánom. Pečieme prikryté alobalom pri teplote 180-200 stupňov Celzia približne 25-30 minút. Ozdobíme rozmarínom.

Na šalátový dressing zmiešame žĺtok, olivový olej, horčicu, med, čierne korenie, soľ a šťavu z limetky. Dressingom zalejeme šalát a dobre premiešame.

Recept z epizódy: 12. 12. 2016

Odporučte recept Vašim priateľom



Email This Page


Pridajte komentár k receptu