Kuracia roláda s gratinovanými zemiakmi - Tajomstvo mojej kuchyne

Kuracia roláda s gratinovanými zemiakmi

Maspoma

Postup:   Kurča vykostíme, osolíme a okoreníme. Z vajec na masle urobíme praženicu, ktorou potrieme kurča. Ďalej vrstvíme plátky šunky, slaninky, syra a salámy. Na záver dáme kapiu a na polovice prekrojenú kyslú uhorku. Všetko zrolujeme, vložíme do zapekacej misy, potrieme vodou, na vrch položíme trochu masla a posolíme. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia približne 50-60 minút.

Zemiaky nastrúhame na tenké kolieska, osolíme a okoreníme. Cibuľu (nakrájanú tiež na kolieska) pridáme spolu s bobkovým listom k zemiakom, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Do pekáčika, ktorý sme si predtým vytreli maslom, vsypeme zemiaky, zalejeme ich smotanou, dochutíme muškátovým orechom a soľou. Na záver posypeme parmezánom. Pečieme prikryté alobalom pri teplote 180-200 stupňov Celzia približne 25-30 minút. Ozdobíme rozmarínom.

Na šalátový dressing zmiešame žĺtok, olivový olej, horčicu, med, čierne korenie, soľ a šťavu z limetky. Dressingom zalejeme šalát a dobre premiešame.

Maspoma

Šéfkuchár: Ľubica Čekovská | Recept z epizódy: 12. 12. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu