Baeckeoffe z Alsaska - Tajomstvo mojej kuchyne

Baeckeoffe z Alsaska

Maspoma

Bravčovú nožičku, chvost a koreňovú zeleninu varíme cca 3 hodiny spolu s koreninami. Pekáč potrieme masťou, uložíme tenkú vrstvu očistených a na plátky nakrájaných zemiakov, na ne nakrájaný pór, cibuľu a plátky cesnaku, osolíme a okoreníme. Na zemiaky a cibuľu uložíme na plátky nakrájané mäso, naň položíme nakrájanú koreňovú zeleninu, znovu zemiaky,kožu z nožičiek, chvost a ak chceme mať jedlo pikantné pridáme pár čili papričiek. Zalejeme vývarom a vínom. Z múky a vody urobíme cesto, ktoré použijeme na utesnenie pekáča a pokrievky. Pečieme v rúre cca 2-2,5 hodiny.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 19. 02. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu