Varené hrušky vo víne a pečená feta s paradajkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Varené hrušky vo víne a pečená feta s paradajkami

Decodom

Hrušky aj so stopkou ošúpeme, prepolíme po dĺžke a vydlabeme stred. Do hrnca nalejeme červené víno, pomarančovú a hruškovú šťavu. Pridáme cukor, klinčeky a škoricu. Do vínovej zmesi vložíme hrušky a povaríme. Po uvarení hrušky vyberieme a do vydlabanej časti vložíme guľôčku gaštanového pyré. Zvyšok vína zredukujeme a zahustíme maizenou.

Hrušky servírujeme na vínovej redukcii s vanilkovou zmrzlinou posypané nasekanými pistáciami.

Fetu vložíme do zapekacej misky a polejeme olivovým olejom. Pridáme celé strúčiky cesnaku, cherry paradajky, vetvičky rozmarínu a posypeme pepperoncinom. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme asi 10 minút. Nakoniec  pridáme čierne olivy a pečieme ešte približne  10 minút. Podávame s teplou bagetou.

Decodom

Šéfkuchár: Katarína Hatalová | Recept z epizódy: 04. 11. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu