Ingrediencie
- 200 g hladkej múky
- 200 g žĺtkov
- 1 PL oleja
- 200 g zelenej špargle
- 500 g bielej špargle
- 200 ml smotany
- 100-150 g masla
- 2 veľké hrste medvedieho cesnaku
- 2 plátky toastového chleba
- 200 g mascarpone
- 125 g jemného tvarohu
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cestoviny z medvedieho cesnaku so špargľovo-tvarohovou plnkou
Medvedí cesnak sparíme, posekáme a rozmixujeme so žĺtkami. V miske zmiešame múku, olej a pridáme zmes medvedieho cesnaku a žĺtok. Spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 30 minút odpočívať v chlade.
Špargľu očistíme a varíme v osolenej vode. Bielu dlhšie, zelenú kratšie. Po dovarení vložíme do studenej vody. Na náplň zmiešame jemný tvaroh, mascarpone, zahustíme rozmixovaným toastovým chlebom, dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme nadrobno nasekanú časť bielej a všetku zelenú špargľu. Všetko dobre premiešame.
Cesto rozvaľkáme a tvarujeme ravioly, ktoré plníme pripravenou plnkou. Pred uzatvorením okraje potrieme bielkom, aby dobre držali. Hotové vložíme do vriacej vody a varíme pri nižšej teplote. Keď ravioly vyplávajú na povrch, varíme ešte asi 5-6 minút. Hotové preložíme do studenej vody, vyberieme a necháme odkvapkať. Pred podávaním zľahka opečieme na masle.
Na omáčku do smotany pridáme trocha vody, v ktorej sa varila špargľa, maslo a soľ. Všetko rozmixujeme.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Ravioly podávame s uvarenou bielou špargľou preliate omáčkou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 06. 05. 2018
Ingrediencie
- 200 g hladkej múky
- 200 g žĺtkov
- 1 PL oleja
- 200 g zelenej špargle
- 500 g bielej špargle
- 200 ml smotany
- 100-150 g masla
- 2 veľké hrste medvedieho cesnaku
- 2 plátky toastového chleba
- 200 g mascarpone
- 125 g jemného tvarohu
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame