Cestoviny z medvedieho cesnaku so špargľovo-tvarohovou plnkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Cestoviny z medvedieho cesnaku so špargľovo-tvarohovou plnkou

Decodom

Medvedí cesnak sparíme, posekáme a rozmixujeme so žĺtkami. V miske zmiešame múku, olej a pridáme zmes medvedieho cesnaku a žĺtok. Spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 30 minút odpočívať v chlade.

Špargľu očistíme a varíme v osolenej vode. Bielu dlhšie, zelenú kratšie. Po dovarení vložíme do studenej vody. Na náplň zmiešame jemný tvaroh, mascarpone, zahustíme rozmixovaným toastovým chlebom, dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme nadrobno nasekanú časť bielej a všetku zelenú špargľu. Všetko dobre premiešame.

Cesto rozvaľkáme a tvarujeme ravioly, ktoré plníme pripravenou plnkou. Pred uzatvorením okraje potrieme bielkom, aby dobre držali. Hotové vložíme do vriacej vody a varíme pri nižšej teplote. Keď ravioly vyplávajú na povrch, varíme ešte asi 5-6 minút. Hotové  preložíme do studenej vody, vyberieme a necháme odkvapkať. Pred podávaním zľahka opečieme na masle.

Na omáčku do smotany pridáme trocha vody, v ktorej sa varila špargľa, maslo a soľ. Všetko rozmixujeme.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Ravioly podávame s uvarenou bielou špargľou preliate omáčkou.

Decodom

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 06. 05. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu