Ingrediencie
- na cesto:
- 350 g hladkej múky
- 150 g kyslej smotany
- 100 g masla
- 2 PL octu
- na plnku:
- 100 g slaninky
- 1 - 2 šalotky
- 1/2 póru
- masť
- 200 g bryndze
- 200 ml sladkej smotany
- 200 ml mlieka
- 1 žĺtok
- 3 vajcia
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Sedliacky bryndzový koláč

Suroviny na cesto vymiešame v robote, vyberieme a ešte v rukách dobre spracujeme. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme 10-15 minút odležať. Potom vyvaľkáme, uložíme do formy na pečenie a popicháme vidličkou.
Nakrájanú šalotku, pór a slaninku opečieme na masti. Necháme chvíľku vychladnúť , vylejeme na cesto a na vrch namrvíme bryndzu. Mlieko zmiešame so smotanou, pridáme žĺtok, celé vajcia a premiešame. Takto pripravenou plnkou zalejeme koláč. Vložíme do rúry vyhriatej na 175° – 180° C a pečieme 30 – 35 minút.

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 22. 05. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 350 g hladkej múky
- 150 g kyslej smotany
- 100 g masla
- 2 PL octu
- na plnku:
- 100 g slaninky
- 1 - 2 šalotky
- 1/2 póru
- masť
- 200 g bryndze
- 200 ml sladkej smotany
- 200 ml mlieka
- 1 žĺtok
- 3 vajcia
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame