Sedliacky bryndzový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Sedliacky bryndzový koláč

Maspoma

Suroviny na cesto vymiešame v robote, vyberieme a ešte v rukách dobre spracujeme. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme 10-15 minút odležať. Potom vyvaľkáme, uložíme do formy na pečenie a popicháme vidličkou.

Nakrájanú šalotku, pór a slaninku opečieme na masti. Necháme chvíľku vychladnúť , vylejeme na cesto a na vrch namrvíme bryndzu. Mlieko zmiešame so smotanou, pridáme žĺtok, celé vajcia a premiešame. Takto pripravenou plnkou zalejeme koláč. Vložíme do rúry vyhriatej na 175° – 180° C a pečieme 30 – 35 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 22. 05. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty