Tvarohovo - slivkové gule s posýpkou z vianočky - Tajomstvo mojej kuchyne

Tvarohovo – slivkové gule s posýpkou z vianočky

Maspoma

Slivky prepolíme, vykôstkujeme a pokrájame na malé kocky. Vložíme do hrnca pridáme trstinovo-vanilkový cukor, badian, mletú škoricu, podlejeme vodou a povaríme. Keď sú slivky dostatočne rozvarené, vyberieme badian a  zmes rozmixujeme na hladkú hmotu.

Do misy dáme tvaroh, studené nakrájané maslo, krupicu, vianočkovú strúhanku, cukor a dobre premiesime. Ďalej pridáme dve vajíčka, štipku soli a vymiesime cesto. Z kúskov cesta spravíme placky do stredu vložíme vykôstkované slivky, zatvoríme a tvarujeme gule. Hotové uložíme na chvíľku do chladničky.

Na posýpku roztopíme maslo na panvici, keď zhnedne, pridáme vianočkovú strúhanku a opražíme do zlatista. Smotanu dobre vymiešame s cukrom na jemný krém.

Vychladnuté guľky vložíme do takmer vriacej vody a keď vyplávajú sú hotové.

Guľky podávame preliate slivkovým džemom, smotanovým krémom, posypané posýpkou a dozdobené mätou.

Maspoma

Šéfkuchár: Michal Konrád | Recept z epizódy: 24. 10. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.