Ingrediencie
- tortová forma Ø 24cm
- na korpus:
- 400 g strúhanej mrkvy
- 40 g panenského kokosového oleja
- 100 g kokosového cukru
- 100 g krémového kokosového mlieka
- 150 g zrelých banánov
- 100 g zmesi nasekaných orechov (lieskové, vlašské, kešu)
- 25 g chia semienok
- 200 g ryžovej hladkej múky
- 10 g kypriaceho prášku do pečiva
- na krém:
- 300 g kokosového mlieka
- 30 g ryžovej hladkej múky
- 30 g sirupu z agáve
- +
- zmes orechov na dekorovanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Dezert bez výčitiek
Mrkvu nastrúhame a banány rozmixujeme na kašu. Kokosový olej roztopíme. Trochou oleja vytrieme boky tortovej formy a na spodok dáme papier na pečenie. V miske zmiešame všetky suroviny na korpus a vylejeme do pripravenej tortovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C približne 40-45 minút.
Kým sa torta upečie pripravíme kokosový krém. V menšom hrnci za neustáleho miešania metličkou povaríme všetky suroviny do hustejšej krémovej konzistencie. Na vychladnutý tortový korpus navrstvíme kokosový krém a dekorujeme nasekanými a čerstvo opraženými orechmi.
Šéfkuchár: Peter Šiška | Recept z epizódy: 08. 03. 2021
Ingrediencie
- tortová forma Ø 24cm
- na korpus:
- 400 g strúhanej mrkvy
- 40 g panenského kokosového oleja
- 100 g kokosového cukru
- 100 g krémového kokosového mlieka
- 150 g zrelých banánov
- 100 g zmesi nasekaných orechov (lieskové, vlašské, kešu)
- 25 g chia semienok
- 200 g ryžovej hladkej múky
- 10 g kypriaceho prášku do pečiva
- na krém:
- 300 g kokosového mlieka
- 30 g ryžovej hladkej múky
- 30 g sirupu z agáve
- +
- zmes orechov na dekorovanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame