Mandarínkový koláč so zmrzlinou - Tajomstvo mojej kuchyne

Mandarínkový koláč so zmrzlinou

Maspoma

Neošúpané mandarínky povaríme asi 5 minút  vo vode, do ktorej sme pridali sódu bikarbónu. Zlejeme, opláchneme, vložíme do čistej vody a varíme ďalších asi 40 minút. Celé vyberieme, necháme vychladnúť a rozmixujeme. Vajcia vymiešame dopenista, pridáme cukor, prášok do pečiva, rozmixované mandarínky , mleté mandle a premiešame. Zmes vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vytreli maslom a vysypali mletými mandľami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 50 minút. Na záver koláč dozdobíme čokoládovými hoblinkami a podávame so zmrzlinou.

Maspoma

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 04. 07. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.