Zimná treska s krustou z bylinek na ázijskej zelenine - Tajomstvo mojej kuchyne

Zimná treska s krustou z bylinek na ázijskej zelenine

Decodom

Všetku zeleninu, hríby a bambusové výhonky nakrájame na tenké rezančeky. Vo woku rozpálime olej a opečieme zeleninu. Dochutíme soľou, čili, čiernym korením, ananásovou šťavou, kokosovým mliekom a podusíme. Na záver ešte pridáme sójovú omáčku, ocot a v prípade potreby zahustíme zemiakovým škrobom.

Na prípravu omáčky na oleji speníme cibuľu, pridáme smotanu, horčicu, ananásovú šťavu, nakrájané kyslé uhorky a trocha soli. Všetko spolu zmixujeme.

Rybu vykostíme, odstránime šupiny, osušíme a nakrájame na väčšie kusy. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Bylinky rozmixujeme spolu s kúskom póru, ďalej pridáme Panko strúhanku, kúsok masla, 1 strúčik cesnaku, soľ a sezamový olej. Všetko spolu zmixujeme a na záver ešte dochutíme troškou horčice. Kúsky tresky posypeme múkou zo strany, kde má ryba kožu a opečieme na panvici, tiež kožou dole. Preložíme na pekáč vymastený maslom a potrieme bylinkovou zmesou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 8 minút. Vo zvyšku oleja opečieme do zlatista a do chrumkava pór, nakrájaný na tenké slížiky.

Basmati ryžu opečieme na  masle, zalejeme vodou, pridáme  trocha kurkumy a uvaríme.

Na tanier servírujeme porciu tresky ozdobenú slamou z póru spolu so zeleninou a ryžou, jemne preliate omáčkou.

Decodom

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 22. 03. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.