Ingrediencie
- 500 g pšeničných alebo špaldových krúp
- 1 l zeleninového vývaru
- viazanička zelenej špargle
- hrsť hrášku
- 1 sladká smotana
- 1 kyslá smotana
- 2 vajcia
- 200 g nastrúhaného syru Gouda
- medvedí cesnak
- 150 g Schwarzvaldskej šunky
- 1 klobáska
- panenský olivový olej
- čili korenie od Mäspomy
- soľ a čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zapekané krúpy so špargľou
V zeleninovom vývare uvaríme krúpy a necháme ich vychladnúť. Špargľu očistíme a nakrájame. Klobásku a Schwarzaldskú šunku tiež nakrájame a osmažíme na olivovom oleji. Pridáme krúpy, hrášok, nasekaný medvedí cesnak, posypeme asi polovicou nastrúhaného syra, podľa chuti osolíme , okoreníme a preložíme na plech. Na vrch poukladáme špargľu. Obidve smotany zmiešame, pridáme rozšľahané vajcia, premiešame a zmes vylejeme na plech s krúpami. Na záver posypeme zvyškom syra. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 30 minút.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 23. 05. 2021
Ingrediencie
- 500 g pšeničných alebo špaldových krúp
- 1 l zeleninového vývaru
- viazanička zelenej špargle
- hrsť hrášku
- 1 sladká smotana
- 1 kyslá smotana
- 2 vajcia
- 200 g nastrúhaného syru Gouda
- medvedí cesnak
- 150 g Schwarzvaldskej šunky
- 1 klobáska
- panenský olivový olej
- čili korenie od Mäspomy
- soľ a čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame