Jahňacie kotlety s datlami - Tajomstvo mojej kuchyne

Jahňacie kotlety s datlami

Decodom

Kotlety marinujeme v melase z granátového jablka aspoň dve hodiny, ale ideálne cez noc. Ak nemáme melasu, zmiešame balzamikový ocot so slivkovým lekvárom a marinujeme v tejto zmesi.
Nakrájame datle , pridáme rozmrvený toastový chlieb bez kôrky, bazalku , 50 g masla , Tahini pastu, dosolíme , okoreníme a zmiešame. Hmotu si vylejeme na potravinársku fóliu alebo papier na pečenie, na vrch dáme ďalšiu fóliu, vyvaľkáme a dáme do mrazničky stuhnúť, približne na 10 minút.

Jahňa si opečieme na horúcej panvici s olivovým olejom z oboch strán, preložíme ho na pekáč aj so šťavou z výpeku. Zo stuhnutej hmoty vykrojíme tvar podľa jahňacích kotliet a prikryjeme ním mäso.

Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Po dopečení necháme odpočívať v alobale 20 min.

Potom scedíme šťavu, pridáme datle, bazalku, zeleninový vývar a trošku granátovej melasy, všetko zmiešame a uvaríme omáčku.

Baklažán nakrájame, posolíme , okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme cca 10-15 min. Podávame jahňacie kotlety s omáčkou a baklažánom ako prílohou.

Decodom

Šéfkuchár: Michaela McClallend | Recept z epizódy: 06. 04. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu