Thajské rezance s kuracím mäsom na kokosovom mlieku - Tajomstvo mojej kuchyne

Thajské rezance s kuracím mäsom na kokosovom mlieku

Decodom

Postup:  Kuracie mäsko si nakrájame na kúsky (cca 2,5 x 2,5 x 4 cm), v nádobe osolíme, okoreníme, zasypeme koreniacou zmesou Wok Shanshi, kayenskou paprikou a poriadne premiešame, aby boli kúsky kompletne pokryté a pokvapkáme limetkovou šťavou. Očistíme a nasekáme zázvor a cesnak, umyjeme jarnú cibuľku, prekrojíme na polovicu po dĺžke a nasekáme na jemno. Vo vriacej vode uvaríme rezance podľa návodu, medzitým rozpálime panvicu, do ktorej pridáme  2 PL oleja. Do horúceho oleja pridáme kuracie kúsky a z každej strany opečieme. Upečené budú, keď získajú tmavočerveno-hnedú farbu na povrchu. Vyberieme ich a necháme ich odpočinúť v nádobe, opäť pokvapkáme limetkovou šťavou. Do tej istej panvice prilejeme olej. Do horúceho oleja pridáme zázvor s cesnakom a keď sa spení, pridáme bielu časť jarnej cibuľky (2/3  spodnej časti), všetko orestujeme, pomiešame, mierne osolíme, pridáme 100 ml vody a sójovú omáčku a zredukujeme na miernom ohni o 1/3. Pridáme pár kvapiek limetkovej šťavy, kokosové mlieko a hotové kuracie kúsky. Na záver pridáme scedené rezance, premiešame a servírujeme ozdobené sekaným koriandrom a zelenou časťou cibuľky.

Decodom

Šéfkuchár: Michal Uličný | Recept z epizódy: 23. 10. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu