Citrónovo-bylinkové kuriatko Jamieho Olivera a sladký šalát - Tajomstvo mojej kuchyne

Citrónovo-bylinkové kuriatko Jamieho Olivera a sladký šalát

Maspoma

Celé kurča umyjeme, dáme do pekáča, posypeme ho nastrúhanou citrónovou kôrou, pokvapkáme citrónovou šťavou a obložíme bylinkami. Bylinky dáme aj do vnútra kurčaťa. Maslo nakrájame na plátky a kurča ním obložíme. Trošku osolíme a prikryté pečieme pri 180 stupňoch asi 1 hod 20 min. Na masle orestujeme trstinovú melasu, pridáme balzamikovú glazúru, nakrájanú cviklu , hrušku a ošúpanú papriku. Vychladnutú zmes primiešame k poľnému šalátu, dochutíme syrom Lučina a bylinkami. Podávame s pečeným kurčaťom.

Maspoma

Šéfkuchár: Saskia Repčíková | Recept z epizódy: 25. 05. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu