Ingrediencie
- 1 kurča,
- 75 g čerstvého masla,
- fólia na pečenie,
- čerstvé bylinky: tymian, citrónový rozmarín, šalvia, curry,
- kôra z chemicky neošetreného citróna,
- štipka morskej soli
- na šalát:
- poľný šalát,
- 1 malá cvikla,
- 1 ošúpaná pečená paprika,
- 1 hruška,
- 1 PL trstinová melasa,
- bylinky,
- 1 PL masla,
- syr Lučina,
- 1 PL balzamikovej glazúry
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Citrónovo-bylinkové kuriatko Jamieho Olivera a sladký šalát
Celé kurča umyjeme, dáme do pekáča, posypeme ho nastrúhanou citrónovou kôrou, pokvapkáme citrónovou šťavou a obložíme bylinkami. Bylinky dáme aj do vnútra kurčaťa. Maslo nakrájame na plátky a kurča ním obložíme. Trošku osolíme a prikryté pečieme pri 180 stupňoch asi 1 hod 20 min. Na masle orestujeme trstinovú melasu, pridáme balzamikovú glazúru, nakrájanú cviklu , hrušku a ošúpanú papriku. Vychladnutú zmes primiešame k poľnému šalátu, dochutíme syrom Lučina a bylinkami. Podávame s pečeným kurčaťom.
Šéfkuchár: Saskia Repčíková | Recept z epizódy: 25. 05. 2014
Ingrediencie
- 1 kurča,
- 75 g čerstvého masla,
- fólia na pečenie,
- čerstvé bylinky: tymian, citrónový rozmarín, šalvia, curry,
- kôra z chemicky neošetreného citróna,
- štipka morskej soli
- na šalát:
- poľný šalát,
- 1 malá cvikla,
- 1 ošúpaná pečená paprika,
- 1 hruška,
- 1 PL trstinová melasa,
- bylinky,
- 1 PL masla,
- syr Lučina,
- 1 PL balzamikovej glazúry
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame