Ingrediencie
- 3 prepelice,
- 2 vajcia,
- 2 rožky,
- 250 g husacej pečienky,
- 200 ml mlieka,
- 100 g masla,
- špargľa zelená aj biela,
- kuskus,
- vývar,
- soľ,
- korenie štyroch farieb,
- červená paprika,
- petržlenová vňať,
- 1 KL cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnené prepelice
Prepelice vykostíme. Rožky nakrájame, pridáme mlieko, maslo, vajíčko, soľ a petržlenovú vňať. Všetko spolu zmiešame. Na vykostenú prepelicu položíme plnku, na to plátok husacej pečienky, mäso zrolujeme a zabalíme do alobalu, ktorý sme vymastili maslom. Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Kuskus zalejeme horúcou vodou, pridáme trochu masla, soľ, korenie a necháme trochu napučať. Špargľu očistíme a nakrájame, do vriacej vody dáme soľ, lyžičku cukru a masla a dáme variť. Zelenú špargľu varíme 2-3 minúty, bielu 5-6 minút potom preložíme do ľadovej vody. Do formičky dáme vrstvu kuskusu, na to vrstvu bielej špargle, na to znova kuskus, zelenú špargľu, znova kuskus a navrch len špičky zo špargle. Formičku odstránime a podávame spečenou prepelicou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 28. 06. 2015
Ingrediencie
- 3 prepelice,
- 2 vajcia,
- 2 rožky,
- 250 g husacej pečienky,
- 200 ml mlieka,
- 100 g masla,
- špargľa zelená aj biela,
- kuskus,
- vývar,
- soľ,
- korenie štyroch farieb,
- červená paprika,
- petržlenová vňať,
- 1 KL cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame