Plnené prepelice - Tajomstvo mojej kuchyne

Plnené prepelice

Decodom

Prepelice vykostíme. Rožky nakrájame, pridáme mlieko, maslo, vajíčko, soľ a petržlenovú vňať. Všetko spolu zmiešame. Na vykostenú prepelicu položíme plnku, na to plátok husacej pečienky, mäso zrolujeme a zabalíme do alobalu, ktorý sme vymastili maslom. Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Kuskus zalejeme horúcou vodou, pridáme trochu masla, soľ, korenie a necháme trochu napučať. Špargľu očistíme a nakrájame, do vriacej vody dáme soľ, lyžičku cukru a masla a dáme variť. Zelenú špargľu varíme 2-3 minúty, bielu 5-6 minút potom preložíme do ľadovej vody. Do formičky dáme vrstvu kuskusu, na to vrstvu bielej špargle, na to znova kuskus, zelenú špargľu, znova kuskus a navrch len špičky zo špargle. Formičku odstránime a podávame spečenou prepelicou.

Decodom

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 28. 06. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu