Zemplínske zemiakové pirohy s kapustou - Tajomstvo mojej kuchyne

Zemplínske zemiakové pirohy s kapustou

Maspoma

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupe domäkka, ošúpeme, po vychladnutí postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, krupicu, vajce, soľ. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na 2-3 mm a nakrájame štvorce 6 x 6 cm.
Na masti opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kyslú kapustu a podusíme. Plnku ukladáme na štvorce, ktoré preložíme a spojíme na pirohy, ktoré vyprážame v panvici v rozohriatom oleji. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Pirohy podávame preliate kyslou smotanou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kristína Kažiková | Recept z epizódy: 10. 05. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu