Vegetariánsky burger - Tajomstvo mojej kuchyne

Vegetariánsky burger

Maspoma

Do misy dáme červenú fazuľu a cícer, pridáme nakrájanú cibuľu a rozmixujeme (nie úplne na kašu). Pridáme 1 vajce, ochutíme soľou, čiernym korením, čili, 1 PL horčice a bylinkami. Podľa potreby zahustíme strúhankou a trochou oleja. Z pripravenej hmoty tvarujeme fašírky , obalíme ich v trojobale a vysmažíme na panvici. Takto pripravené vložíme do rúry vyhriatej na 60 stupňov Celzia a len prehrejeme. Žemle rozkrojíme a opečieme na oleji.

Na omáčku zmixujeme jogurt s horčicou a s trochou soli a citrónovej šťavy. Na pikantnú majonézu zmiešame vajce s citrónovou šťavou, postupne pridávame olej a mixujeme. Dochutíme čili, horčicou, paradajkovým pretlakom a premixujeme.

Polovicu žemle natrieme pikantnou majonézou, vložíme hotový burger, na ktorý dáme šalátový list, potrieme jogurtovou omáčkou, položíme plátok syra, znova potrieme pikantnou majonézou a na vrch uložíme opraženú špargľu, nakrájanú paradajku a cibuľu. Priložíme druhú polovicu žemle.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 12. 05. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu