Ingrediencie
- čerstvé šampiňóny
- 1 bal. čerstvého špenátu (125g)
- olivový olej
- 4 vajcia
- 1 šálka mlieka
- mliečna kocka (alebo syr balkánskeho typu)
- 1 šálka strúhanej mozzarelly
- 1 šálka strúhaného parmezánu
- maslo
- granulovaný cesnak
- cherry paradajky
- soľ
- mleté čierne korenie
- bylinky podľa chuti
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Špenátovo-hubový quiche
Špenát obaríme horúcou vodou a precedíme. Šampiňóny nakrájame, osmažíme na olivovom oleji, pridáme granulovaný cesnak a podusíme. Mlieko, vajcia a parmezán vymiešame do hladka, dochutíme soľou a čiernym korením. Špenát uložíme na dno maslom vytretej formy, na vrch poukladáme osmažené šampiňóny a na malé kocky nakrájaný balkánsky syr. Môžeme ešte dochutiť soľou a čiernym korením. Všetko polejeme vaječnou zmesou. Na záver posypeme strúhanou mozzarellou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 30-40 minút, resp. do zlatista. Hotové dozdobíme cherry paradajkami a bylinkami.
Šéfkuchár: | Recept z epizódy: 16. 02. 2020
Ingrediencie
- čerstvé šampiňóny
- 1 bal. čerstvého špenátu (125g)
- olivový olej
- 4 vajcia
- 1 šálka mlieka
- mliečna kocka (alebo syr balkánskeho typu)
- 1 šálka strúhanej mozzarelly
- 1 šálka strúhaného parmezánu
- maslo
- granulovaný cesnak
- cherry paradajky
- soľ
- mleté čierne korenie
- bylinky podľa chuti
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame