Špaldový nákyp s brokolicovým šalátom - Tajomstvo mojej kuchyne

Špaldový nákyp s brokolicovým šalátom

Maspoma

Polovicu špaldového chleba nakrájame na malé kocky a zalejeme sójovým mliekom,
cibuľu a strúčiky cesnaku jemne opražíme na troške oleja, primiešame k chlebovej zmesi spolu so žĺtkami, ktoré sme rozotreli s 3 lyžicami olivového oleja, pridáme rascu, tymián, oregano, čierne korenie a sneh z 3 bielkov. Premiešame a zmesou naplníme zapekaciu misu, ktorú sme vymastili olejom a vysypali kukuričnou strúhankou. Zapekáme 20 minút pri 200 stupňoch.

Brokolicu uvaríme v pare, farebnú papriku a pór zľahka podusíme na oleji spolu so slnečnicovými semienkami, v mise primiešame sójovú omáčku, trošku sezamového oleja a primiešame kozí jogurt. Podávame s hlávkovým alebo ľadovým šalátom, ktorý ozdobíme rajčinou, reďkovkou a polejeme olivovým olejom.

Maspoma

Šéfkuchár: Zora Konde | Recept z epizódy: 08. 01. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu