Šošovicový krém s tempehom a so pšenom - Tajomstvo mojej kuchyne

Šošovicový krém s tempehom a so pšenom

Maspoma

Postup: Do hrnca dáme lyžicu oleja, nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme rascu, kurkumu, zázvor, chvíľku opražíme a pridáme prepláchnutú šošovicu. Varíme kým nie je šošovica mäkká, cca 15 min. Ku koncu varenia pridáme pretlak, cesnak a dochutíme čiernym korením, čilli a soľou. Šošovicovú zmes rozmixujeme ponorným mixérom, príp. ešte dolejeme vodu, alebo pretlak v prípade potreby.
Podávame s uvareným pšenom alebo s jazmínovou ryžou a s tempehom, nakrájaným na kocky a opečeným na panvici, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Maspoma

Šéfkuchár: Lucia Švaral | Recept z epizódy: 15. 01. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu