Ricottové knedlíčky so sušenými paradajkami a chrenom - Tajomstvo mojej kuchyne

Ricottové knedlíčky so sušenými paradajkami a chrenom

Maspoma

V mise zmiešame ricottu so žĺtkami, zmäknutým maslom a posekanou bazalkou. Dva dni starý toastový chlieb potrháme na malé kúsky a zmiešame s ochutenou riccotou. Pridáme múku, soľ a vymiešame hladké cesto, ktoré sa nelepí na  steny misy. V opačnom prípade primiešame ešte trocha múky. Z pripraveného cesta tvarujeme knedličky s priemerom asi 5 cm a varíme 10 minút vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.

Rajčiaky umyjeme , osušíme a nakrájame na plátky. Plátky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potretým olivovým olejom, zľahka posypeme cukrom a asi 4 hodiny sušíme v rúre vyhriatej  na 120° Celzia.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Usušené rajčiaky posekáme nadrobno, pridáme citrónovú šťavu, postrúhaný chren, osolíme a okoreníme. Ak je zmes priveľmi hustá, zriedime ju trochou olivového oleja.  Sušené rajčiaky podávame ako prílohu k ricottovým knedličkám.

Maspoma

Šéfkuchár: Silvia Krpelanová | Recept z epizódy: 21. 04. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu