Ingrediencie
- na knedličky:
- 500 g ricotty
- 4 žĺtky
- 100 g masla
- 2 PL nasekanej bazalky
- 1/2 toastového chleba
- 100-200 g hrubej múky (podľa potreby)
- soľ
- na sušené paradajky (približne jeden plech):
- 7 paradajok
- 4 PL olivového oleja
- 1 PL kryštálového cukru
- 1/2 PL citrónovej šťavy
- 1 PL nastrúhaného chrenu
- soľ
- biele korenie mleté
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ricottové knedlíčky so sušenými paradajkami a chrenom
V mise zmiešame ricottu so žĺtkami, zmäknutým maslom a posekanou bazalkou. Dva dni starý toastový chlieb potrháme na malé kúsky a zmiešame s ochutenou riccotou. Pridáme múku, soľ a vymiešame hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy. V opačnom prípade primiešame ešte trocha múky. Z pripraveného cesta tvarujeme knedličky s priemerom asi 5 cm a varíme 10 minút vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
Rajčiaky umyjeme , osušíme a nakrájame na plátky. Plátky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potretým olivovým olejom, zľahka posypeme cukrom a asi 4 hodiny sušíme v rúre vyhriatej na 120° Celzia.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Usušené rajčiaky posekáme nadrobno, pridáme citrónovú šťavu, postrúhaný chren, osolíme a okoreníme. Ak je zmes priveľmi hustá, zriedime ju trochou olivového oleja. Sušené rajčiaky podávame ako prílohu k ricottovým knedličkám.
Šéfkuchár: Silvia Krpelanová | Recept z epizódy: 21. 04. 2018
Ingrediencie
- na knedličky:
- 500 g ricotty
- 4 žĺtky
- 100 g masla
- 2 PL nasekanej bazalky
- 1/2 toastového chleba
- 100-200 g hrubej múky (podľa potreby)
- soľ
- na sušené paradajky (približne jeden plech):
- 7 paradajok
- 4 PL olivového oleja
- 1 PL kryštálového cukru
- 1/2 PL citrónovej šťavy
- 1 PL nastrúhaného chrenu
- soľ
- biele korenie mleté
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame