Ingrediencie
- 6 väčších kalerábov,
- 1 kg mletého bravčového pliecka,
- 2 vajíčka,
- 2 kyslé smotany,
- 2 PL hladkej múky,
- 200 g Eidamu,
- 100 g strúhaného Eidamu,
- viazaničku mladej cibuľky,
- 3 PL oleja,
- petržlenovú vňať,
- zeleninové dochucovadlo,
- čierne korenie,
- grilovacie korenie,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnený kaleráb
Kaleráby očistíme a vydlabeme vnútro. Do pomletého mäsa pridáme žĺtok, korenie a soľ. Na oleji speníme cibuľku, pridáme pomleté mäso a podusíme. Syr pokrájame na kocky a pridáme k mäsu tesne pred dokončením spolu s nakrájanou petržlenovou vňaťou. Smotanu zmiešame s vajíčkom a múkou a pridáme k mäsu. Zmesou naplníme kaleráby, poukladáme na plech potretý olejom a pečieme 10-15 min. pri teplote 200 stupňov, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte 35 minút. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a dopečieme asi 5 minút.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 12. 10. 2010
Ingrediencie
- 6 väčších kalerábov,
- 1 kg mletého bravčového pliecka,
- 2 vajíčka,
- 2 kyslé smotany,
- 2 PL hladkej múky,
- 200 g Eidamu,
- 100 g strúhaného Eidamu,
- viazaničku mladej cibuľky,
- 3 PL oleja,
- petržlenovú vňať,
- zeleninové dochucovadlo,
- čierne korenie,
- grilovacie korenie,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame