Ingrediencie
- 4 väčšie kaleráby,
- 3 paradajky,
- 10 ks šampiňónov,
- 1 syr v črievku,
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- bazalka,
- pažítka,
- soľ,
- korenie,
- 3 PL olivového oleja,
- 500 g zemiakov,
- korenie - Mäspoma: Americké zemiaky,
- parmezán
- na dressing:
- 1 biely jogurt,
- 2 strúčiky cesnaku,
- bylinky podľa chuti,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnené kaleráby
Kaleráby uvaríme do polomäkka. Zemiaky nakrájame, posypeme korením – Americké zemiaky, pokvapkáme olejom a dáme piecť. Kaleráby vydlabeme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, paradajky, vydlabané a nakrájané časti z kalerábu a orestujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, mäkký syr a ešte chvíľku dusíme. Zmesou naplníme kaleráby a dáme piecť do rúry na už predpečené zemiaky. Pečieme cca 20 min pri 200 stupňoch. Asi 5 min pred dopečením posypeme nastrúhaným parmezánom a dopečieme.
Jogurt zmiešame s 2 nakrájanými strúčikmi cesnaku, pridáme bylinky a osolíme.
Šéfkuchár: Oľga Hamadejová | Recept z epizódy: 05. 10. 2014
Ingrediencie
- 4 väčšie kaleráby,
- 3 paradajky,
- 10 ks šampiňónov,
- 1 syr v črievku,
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- bazalka,
- pažítka,
- soľ,
- korenie,
- 3 PL olivového oleja,
- 500 g zemiakov,
- korenie - Mäspoma: Americké zemiaky,
- parmezán
- na dressing:
- 1 biely jogurt,
- 2 strúčiky cesnaku,
- bylinky podľa chuti,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame