Ingrediencie
- 2 lístkové cestá
- 500 g riccoty
- 800 g mangoldu
- 1 menšia cibuľa (alebo 2 šalotky)
- 7 vajec + 1 vajce na potretie cesta
- 120 g strúhaného parmezánu
- soľ
- čierne korenie
- muškátový orech
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
La Torta Pasqualina
Cibuľku nakrájame, opražíme na oleji, pridáme mangold a podusíme. Riccotu zmiešame s parmezánom (cca 80 g), dvoma vajíčkami, ochutíme muškátovým orechom a čiernym korením. Na koniec vychladnutý mangold pridáme k riccotovej zmesi. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a uložíme prvú vrstvu lístkového cesta, ktorú zalejeme zmesou, zarovnáme a na povrchu vytvoríme päť jamiek, do ktorých vylejeme päť vajíčok.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Osolíme, okoreníme, posypeme zvyškom nastrúhaného parmezánu a zakryjeme druhou vrstvou lístkového cesta. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov Celzia približne 40-45 minút.
Šéfkuchár: Katarína Kolajová | Recept z epizódy: 25. 03. 2018
Ingrediencie
- 2 lístkové cestá
- 500 g riccoty
- 800 g mangoldu
- 1 menšia cibuľa (alebo 2 šalotky)
- 7 vajec + 1 vajce na potretie cesta
- 120 g strúhaného parmezánu
- soľ
- čierne korenie
- muškátový orech
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame