Karfiol po poľsky - Tajomstvo mojej kuchyne

Karfiol po poľsky

Maspoma

Karfiol uvaríme v osolenej vode. V hrnci rozpustíme 2 PL masla, pridáme nakrájanú cibuľku a do sklovita usmažíme. Pridáme hladkú múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania uvaríme bešamelovú omáčku. Na vymastený pekáčik rozložíme ružičky karfiolu, zalejeme bešamelom, posypeme strúhaným muškátovým orechom a strúhaným syrom. Pečieme asi 5 minút pri 180 stupňoch. Medzitým si na zvyšnom masle usmažíme strúhanku. Zapečený karfiol posypeme strúhankou a nadrobno nasekanými vajcami uvarenými natvrdo.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 25. 10. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.